طراحی اپلیکیشن با فلاتر در حال حاضر به واسطه مزایایی که دارد برای کسب و کارهای گوناگونی همچون استارتاپ های نوپا، کسب و کارها با منابع محدود و کسب و کارهای نیازمند به ساخت ام وی پی بسیار مناسب است. فلاتر از جمله پلتفرم های منعطفی است که شما را با دردسرهای طراحی و نگهداری دیگر زبان های برنامه نویسی اندروید و ios روبرو نخواهد کرد. در این مقاله از سری مقاله های لول آپ شما را با این پلتفرم توسعه اپلیکیشن بیشتر آشنا خواهیم کرد.
فلاتر چیست؟
فلاتر (Flutter) از جمله پلتفرم های توسعه اپلیکیشن است که از سال ۲۰۱۷ توسط گوگل معرفی شد و تنها بعد از یک ماه ۵۰ هزار امتیاز برای آن به ثبت رسید. بسیاری از برنامه نویسان طراحی اپلیکیشن با فلاتر را در اولویت قرار می دهند. این پلتفرم متن باز رابط کاربری UI را برای اپلیکیشن های اندروید و ios به وجود می آورد. در این پلتفرم از دو ابزار مهم یعنی ویجت و SDK ستفاده می شود.
SDK به مجموعه ای از ابزارها اشاره می کند که برای توسعه اپلیکیشن به کمک شما می آید. ویجت هم مجموعه ای از اجزای رابطه کاربری را پوشش می دهد که به واسطه آن شما می توانید طبق سلیقه خود نسبت به شخصی سازی یک اپلیکیشن اقدام کنید. شروع کار با فلاتر آن چنان سخت نیست ولی یک سری مهارت و تخصص را قطعاً می طلبد.
نحوه کار با فلاتر چگونه است؟
شروع کار با فلاتر با ویجت ها از همان ابتدا آغاز می شود، ابزار طراحی که فلاتر در اختیار شما قرار می دهد ویجت ها هستند. شما با استفاده از آن ها می توانید به جذابیت بصری و کاربردی اپلیکیشن خود کمک کنید. ویجت ها یا بدون حالت یا حالت دار هستند.
ویجت های بدون حالت را معمولاً برای دکمه یا متن می توان استفاده کرد؛ چرا که ساده بوده و هیچگونه حالتی داخلی ندارند. ویجت های حالت دار برای کنترل انیمیشن یا عناصر ورودی کاربر مورد استفاده قرار می گیرند. البته شما برای طراحی اپلیکیشن با فلاتر باید از زبان برنامه نویسی دارت استفاده کنید. به همین خاطر، اگر به ساخت اپلیکیشن با این پلتفرم علاقه دارید، بهتر است دوره های آموزشی آن را پشت سر بگذارید.
نکات مهم طراحی اپلیکیشن با فلاتر
همانطور که گفته شد برای شروع کار با فلاتر شما باید با زبان برنامه نویسی دارت و ویجت ها که جزء ابزارهای طراحی به شمار می آیند آشنایی داشته باشید. معمولاً فیلم های آموزشی و دوره های آموزشی آنلاین برای یادگیری این زمان برنامه نویسی پیشنهاد مناسبی هستند.
آشنایی شما با فریم ورک های توسعه اپلیکیشن موبایل هم بسیار در مسیر یادگیری تاثیرگذار است. آشنایی با فریم ورک های توسعه اپلیکیشن تلفن همراه هوشمند به این خاطر است که شما با رابط کاربری اعلانی روبرو خواهید شد و بهتر است یادگیری فریم ورک های توسعه اپلیکیشن را نادیده نگیرید.
تسلط شما به افزودن ویجت های حالت دار بسیار موضوع مهمی است؛ چرا که در غیر این صورت اپلیکیشن ارائه داده شده در پایان کار دچار یک سری عیب و ایرادها خواهد بود. شما برای نصب فلاتر باید سیستم عامل ویندوز ۷ یا جدیدتر را در اختیار داشته باشید و حداقل یک و نیم گیگابایت فضای ذخیره سازی را در نظر بگیرید. با در نظر گرفتن نکات گفته شده، طراحی اپلیکیشن با فلاتر به راحتی امکان پذیر است.
مزایای طراحی با فلاتر
شروع کار با فلاتر با در نظر گرفتن مزایایی که دارد می تواند خستگی را از تن شما در کند. سرعت اجرای برنامه اولین و مهم ترین مزیت برای استفاده از پلتفرم فلاتر است. البته به جزء این مزیت انعطاف پذیری رابط کاربری را هم نباید نادیده گرفت. یعنی اینکه شما برای ایجاد خلاقانه ترین و پیچیده ترین ظواهر به راحتی می توانید از رابطه کاربری منعطف فلاتر استفاده کنید. به هر حال، برخی از اقدامات را با زبان های بومی به راحتی نمی توان پیاده کرد.
رایگان بودن ابزارک ها و متن باز بودن این پلتفرم را هم باید جزء مزایای اصلی در نظر گرفت. به همین خاطر، برنامه نویسان برای بهبود عملکرد اپلیکیشن خود با فلاتر با محدودیت روبرو نیستند. فلاتر از جمله پلتفرم های در حال رشدی است که در حال حاضر توانسته افراد متخصص و با سابقه را به سمت خود جذب کند.
وضعیت مهم دیگر هم ساختن برنامه های چند پلتفرمی است که بدین ترتیب در انرژی و زمان شما صرفه جویی به عمل می آید. معمولاً استارتاپ های ام وی پی با استفاده از فلاتر قادر خواهند بود که بدون تولید و نگهداری دو اپلیکیشن در پلتفرم های اندروید و ios ایده خود را با ارزان ترین قیمت و در سریع ترین زمان طراحی کنند.
لول اپ بهترین ارائه دهنده خدمات طراحی اپلیکیشن با فلاتر
اپلیکیشن های طراحی شده با فلاتر کم نیستند. به عنوان مثال، گوگل ادز، علی بابا، تاپ لاین و تعداد زیادی دیگر از اپلیکیشن های معروف را این پلتفرم طراحی و روانه بازار کرده است. در این بین، شرکت برنامه نویسی لول اپ با کمترین قیمت و در کمترین زمان ممکن، خدمات خود را در زمینه طراحی اپلیکیشن با فلاتر ارائه می دهد. در حال حاضر، بستر رشد هرچه بیشتر فلاتر محیا شده است و بهتر است شما هم نیز از این بستر به نحو احسنت با در نظر گرفتن مزایایی که دارد، بهره مند شوید.