چک لیست مشاوره کسب و کار با هدف کمک به مشاغل مختلف طراحی می شود و شامل موارد مختلفی در رابطه با مشاغل می باشد. در این چک لیست ها، ابتدا وضعیت فعلی کسب و کار ها بررسی شده و چالش ها و فرصت های آن ها مشخص می شود. سپس راهکار های لازم توسط مشاوران برای حل مشکلات و توسعه کار پیش بینی شده و کارکنان و مدیران کسب و کار آن ها را اجرا می کنند. در رابطه با مشاوره نکات مهمی وجود دارد که مشاوران باید برای رشد و موفقیت کسب و کار ها در نظر بگیرند. این افراد باید دارای مدارک عالی و علم کافی برای مشاوره دادن باشند و شایستگی های لازم را در خود ایجاد کنند. در این مقاله از سایت لول آپ با چک لیست مشاوره مشاغل و نکات مهم آن بیشتر آشنا خواهید شد.
هدف از تدوین چک لیست مشاوره کسب و کار
چک لیست مشاوره کسب و کار با بررسی وضعیت موجود کسب و کار ها و ارزیابی آن ها، چالش ها و فرصت های موجود و پیش رو، استراتژی های بازاریابی راه حل مفید و اثرگذاری را برای رشد و پیشرفت مشاغل مختلف ارائه می دهد. صاحبان کسب و کارها با دریافت مشاوره به طور عملی راهکار ها را اجرا می کنند. برای گسترش و پیشگیری از شکست کسب و کار ها بهترین راه مشاوره با افراد با تجربه و آموزش دیده است.
امروزه با افزایش کسب و کارها و وجود رقابت زیاد بین آن ها بدون آگاهی از عوامل شکست و پیروزی و شناسایی فرصت ها کار به جایی نمی رسد. مشاوران با گذراندن دوره های مدیریت امور مالی، بررسی کسب و کار های مختلف و کسب تجارب فراوان انواع مشاغل را به خوبی می شناسند.
این گروه با تدوین چک لیست مشاوره برای انواع کسب و کار ها از لحاظ تئوری آن ها را راهنمایی می کنند. مشاوران در این چک لیست ها اهداف و برنامه های لازم را تعیین و پیش بینی کرده و به رشد کسب و کار ها کمک می نمایند.
بخش های مهم چک لیست مشاوره کسب و کار ۲۰۲۴
همان طور که قبلاً نیز اشاره کردیم چک لیست مشاوره کسب و کار شامل مواردی مانند ارزیابی وضعیت موجود کسب و کار، مشخص کردن چالش ها و فرصت ها، ارائه راه حل مفید و اجرای عملیاتی می باشد. این فاکتور ها راهنمای صاحبان کسب و کار ها هستند و سبب می شوند آن ها بدون ریسک به کار خود ادامه دهند. مشاوران با تجربه این چک لیست را با آنالیز تمام جوانب کار و بازار های آن تدوین می کنند.
ارزیابی وضعیت موجود کسب و کار
بخش ارزیابی وضعیت موجود در چک لیست مشاوره کسب و کار به طور کلی مشاغل را از نظر ایده و هدف فعلی، میزان تقاضا برای خدمت یا محصول کسب و کار خاص، مزیت های رقابتی آن، روند بازار، قسمت عملیاتی و مالی را بررسی می کند.
اینکه کسب و کار خاص چه هدفی و یا ایده ای برای رشد خود در نظر گرفته است؟
این برنامه چقدر به اهداف بلند مدت می رساند؟
آیا روش های موجود برای رشد کسب و کار مؤثر می باشند؟
بازار های هدف و رقبای کسب و کار در چه وضعیتی قرار دارند؟
آیا بازار این شغل پویا است؟
در بررسی های عملیاتی نحوه تأمین منابع، ورودی ها و خروجی های کار در نظر گرفته می شوند. نقاط ضعف و قوت کسب و کار به طور کامل مورد تحلیل قرار می گیرند. همچنین کسب و کار را از نظر وضعیت اقتصادی یا امور مالی بررسی می کنند تا هزینه های تزریق شده مشخص شوند. محل صرف هزینه و سود دهی آن ها نیز در نظر گرفته می شوند.
مشخص کردن چالش ها و فرصت ها
تعیین چالش ها و فرصت ها یکی دیگر از بخش های چک لیست مشاوره کسب و کار است که در گسترش آن اهمیت بالایی دارد. کسب و کار ممکن است در بخش داخلی و خارجی دارای چالش های زیادی باشد. مشکلاتی مانند کمبود بودجه و تأمین مواد اولیه از رشد کار جلوگیری می کنند. همچنین در بخش بیرون رقابت و شرایط اقتصادی نامطلوب بازار در ایجاد چالش برای کسب و کار تأثیر دارند.
کسب و کار خاص فرصت هایی برای رشد دارد که باید شناسایی شوند. ممکن است شیوه های کسب سود و فروش به تغییر نیاز داشته باشند و یا استفاده از تکنولوژی خاصی مانند هوش مصنوعی برای توسعه کار لازم باشد. هر تکنولوژی یا روشی که در جهت رشد کسب و کار کمک می کند باید مورد بررسی قرار بگیرد تا چالش ها برطرف شده و فرصت ها به کار گرفته شوند.
ارائه راه حل برای بهبود وضعیت کسب و کار
برای ارائه راه حل مشاوران هدف را مشخص می سازند و همه چالش ها و عوامل رشد را بررسی می کنند. هر مشکلی راه حل خاصی دارد و یا ممکن است روش های مختلف برای حل چالشی خاص بررسی شوند. در نهایت آن ها مؤثرترین شیوه را برای رفع مشکلات داخلی و بیرونی در نظر می گیرند. برای هر برنامه عملیاتی پروژه خاصی برای اجرا آماده سازی می شود. فرصت های شناسایی شده را با بالاترین پتانسیل ها برای رشد مشاغل به کار می گیرند. در نتیجه تمام موانع کسب و کار حل و امکان گسترش آن فراهم می شود. مشاوران راه حل های لازم را با مطالعه و بررسی زیاد در اختیار کسب و کار ها قرار می دهند.
اجرا و بررسی داده ها
راه حل ها با برنامه ریزی منظم توسط مدیران و کارمندان کسب و کار به کار گرفته می شوند. برنامه عملیاتی به صورت وظایف در بین کارکنان مشاغل تقسیم بندی شده و هر کدام نقش خاص خود را بر عهده می گیرند. مدیران برای هر وظیفه جدول زمانی تنظیم می کنند تا مسئولیت های فرد، میزان انجام کار، سود و ضرر آن را در جدول ثبت کنند. پس از عملیاتی شدن ایده ها در کسب و کار، داده ها جمع آوری می شوند تا نتیجه برنامه جدید به دست آید. اگر برنامه ریزی به توسعه کار کمک کرده در این مرحله مشخص خواهد شد.
نکات مهم مشاوره کسب و کار
برای انجام مشاوره نکات مهمی باید رعایت شوند تا مجموعه اطلاعات و مشاوره ها در نهایت کسب و کار را توسعه دهند. چون مشاوره توسط افراد متخصص و آموزش دیده به انجام می رسد کسب تجارب بیشتر و فراگیری آموزش های مختلف از نکات مهم مشاوره کسب و کار می باشند. مشاور باید شخصی توانمند، شنوا، قدرت بیان بالا، با سواد و بسیار حرفه ای باشد تا بتواند شایستگی لازم را جهت انجام مشاوره کسب کند.
در ادامه به برخی از نکات مهم مشاوره کسب و کار اشاره خواهیم کرد:
· کسب مدارک عالی
کسب مدارک عالی مانند mba و dba برای مشاوره کسب و کار ها لازم است. متخصص بودن و کسب مهارت های مرتبط با مشاغل از نکات مهم مشاوره کسب و کار محسوب می شوند. مشاور باید مدرک درجه یک و دو، دوره های آموزش حسابداری و مدیریت امور مالی را طی کند. کسانی که در حیطه کاری خود با سواد و با تجربه هستند به خوبی کسب و کار ها را راهنمایی کرده و به آن ها راه حل پیشنهاد می دهند.
· داشتن ابتکار عمل
برای مشاوره دادن فرد باید در رابطه با رشد، شناسایی فرصت ها و بررسی بازار کسب و کار ابتکار عمل داشته باشد. همه راه های بروز و استفاده از تکنولوژی ها را برای تقویت و توسعه مشاغل در نظر بگیرد و آن ها را پیاده سازی کند. صاحبان کسب و کار ها از مشاور انتظار دارند که برای توسعه و گسترش کار راه حل های مختلف و اثر گذار را پیشنهاد دهد.
· قدرت ارائه عالی
قدرت ارائه عالی توسط مشاور از نکات مهم مشاوره کسب و کار است تا صاحبان کسب و کار به او اعتماد کنند. مشاور باید خود را توانمند نشان دهد و یافته های خود را به خوبی بیان کند. صاحبان کسب و کار با توجه به هزینه ای که برای مشاور صرف می کنند انتظار دارند که او اطلاعات علمی و دانسته های خود در رابطه با کسب و کار را با قدرت بالا و به صورت کامل ارائه دهد.
سخن پایانی
برای انجام بهتر کسب و کار ها و توسعه آن ها مشاوران چک لیست تهیه و طراحی می کنند و طبق آن به مشاغل مختلف مشاوره می دهند. این چک لیست ها شامل بررسی وضعیت کلی کسب و کار، استراتژی بازار یابی، چالش های داخلی و بیرونی سازمان، ارائه راه حل و اجرای آن ها می باشند. مشاوران با تحلیل مشاغل و بهبود وضعیت موجود امکان گسترش آن ها را با ارائه ترفند ها و نکات فنی کار فراهم می سازند. سایت لول آپ با داشتن نیرو های متخصص و دارای مدارک عالی به کسب و کار های مختلف خدمات مشاوره ارائه می دهد. نیرو های مجرب ما به سبب سوابق کاری بالا و آشنا با مشاغل مختلف بهترین خدمات را در اختیار متقاضیان قرار می دهند. در صورت تمایل برای مشاوره، با همکاران ما در لول آپ تماس بگیرید.