مراحل طراحی اپلیکیشن با در نظر گرفتن این موضوع که امروزه مردم از تلفن همراه استفاده زیادی دارند مسأله قابل بحثی است. شما در هر حوزه ای که تصور کنید، اپلیکیشن خاصی وجود دارد که با هدف قرار دادن یک جامعه خاص توانسته به درآمد بالایی هم برسد. طراحی اپلیکیشن با در نظر گرفتن نوعی که دارد، ویژگی هایی که می طلبد و پیچیدگی پروسه خود به یک سری اقدامات و تکنیک ها نیاز دارد.
در این مقاله از جمله مقاله های مفید و کاربردی لول آپ در مورد مراحلی که باید برای طراحی اپلیکیشن مد نظر داشته باشید، بیشتر صحبت خواهیم کرد.
قدم به قدم با مراحل طراحی اپلیکیشن
شما در ابتدا باید یک چک لیست طراحی اپلیکیشن در اختیار داشته باشید تا به واسطه آن بتوانید قدم به قدم اپلیکیشن مورد نظر خود را طراحی کنید. معمولاً اپلیکیشن های مربوط به تلفن همراه، عملکرد چندان ساده ای ندارند و باید به صورت تخصصی نسبت به طراحی آن اقدام کرد.
شما اگر خود شخصاً بخواهید نسبت به ساخت اپ وارد عمل شوید، طبیعتاً باید یک دوره یادگیری فشرده را پشت سر بگذارید. در غیر این صورت بهتر است از یک تیم ماهر و متخصص کمک بگیرید. در مورد قدم هایی که شما برای طراحی اپلیکیشن باید بردارید می توان به موارد زیر اشاره کرد که شامل:
قدم اول: شناخت نیاز
اولین قدم برای طراحی اپلیکیشن شناخت نیاز است. شما باید بدانید که اپلیکیشن مورد نظر قرار است چه هدفی را دنبال کند و چه نیازی را رفع کند. اپلیکیشن مورد نظر باید به گونه ای طراحی شود که علاوه بر بازدهی بالایی که دارد، کمترین هزینه و زمان را نیز در بر بگیرد. می توان گفت شناخت نیاز اولین و مهم ترین مرحله در بین مراحل طراحی اپلیکیشن به شمار می آید.
قدم دوم: جامعه هدف
قدم دوم شناخت و یافتن جامعه هدف است. برخی از افراد متأسفانه می توانند در هنگام طراحی اپلیکیشن یک هدف مشخص را در نظر نمی گیرند و به همین خاطر از همان ابتدای کار با مشکلات ریز و درشت زیادی روبرو می شوند.
بهتر است بدانید که شما اگر یک گروه خاص را در جامعه هدف بگیرید، طبیعتاً بازدهی استفاده از اپلیکیشن خود را بالا برده و قادر خواهید برد با تمرکز بیشتری روی ساخت اپلیکیشن زمان و هزینه خود را بگذارید. به هر حال زمانی که متوجه شوید چه جنسیتی و در چه سن و سالی قرار است از اپ شما برای رفع نیاز خود استفاده کنند، همگام سازی برنامه هم پروسه چندان پیچیده ای نخواهد داشت.
قدم سوم: مدل کسب درآمد
قدم سوم در بین مراحل طراحی اپلیکیشن مشخص کردن مدل کسب درآمد است؛ یعنی اینکه شما باید بدانید اپلیکیشنی که طراحی می کنید، منطبق بر چه چیزی قرار است برای شما سود داشته باشد. معمولاً اپلیکیشن ها پولی هستند. برخی رایگان طراحی می شوند ولی پرداخت درون برنامه ای دارند. ممکن است اپلیکیشن تبلیغاتی باشد و در مواردی هم ممکن است اپلیکیشن با حق دانلود طراحی شود.
مدل های گفته شده کسب درآمد را شما باید با در نظر گرفتن جامعه ای که هدف قرار گرفته اید انتخاب می کنید. البته این نکته را نادیده نگیرید که بازاریابی، تبلیغات و انتشار هم جایگاه ویژه ای دارند و می توانند روی مدل کسب درآمد شما تاثیر بسزایی داشته باشند.
قدم چهارم: اپلیکیشن را طراحی کنید
طبق چک لیست طراحی اپلیکیشن در قدم چهارم نوبت به طراحی می رسد. شما در این مرحله باید به صورت عملی وارد کار شده و ایده ای که در ذهن خود دارید را یا به شرکت های مختلف طراحی اپلیکیشن بسپارید یا اینکه شخصاً مراحل طراحی را آموزش ببینید. حقیقتاً برخی از افراد استعداد بالایی برای یادگیری طراحی اپلیکیشن دارند، اما برخی دیگر علاقمند بوده تا از تخصص یک تیم ماهر در این زمینه استفاده کنند.
قدم پنجم: توسعه نمونه اولیه
قدم پنجم هم می تواند قدم بسیار مهمی باشد؛ چرا که بعد از طراحی اپلیکیشن شما باید به دنبال توسعه آن باشید. در هنگام توسعه نمونه اولیه، شما با قدرت بیشتری وارد پروسه بازاریابی شده و سرمایه قابل قبول تری را هم جذب خواهید کرد.
توجه داشته باشید که شما تا زمانی که نسخه اولیه را ارائه ندهید، نمی توانید متوجه شوید که چه عیب و ایرادات فنی در طراحی اپلیکیشن وجود دارد. در اصل هدف اصلی چک لیست طراحی اپلیکیشن هم این است که شما قدم به قدم بتوانید در پایان کار بدون هیچگونه ایرادات امنیتی بهترین طرح خود را روانه بازار رقابتی کنید.
قدم ششم: آنالیز و تحلیل
قدم ششم را هم نباید نادیده گرفت؛ چرا که در بین مراحل طراحی اپلیکیشن، شما در این مرحله که شامل آنالیز و تحلیل است، می توانید از ابزارهای آنالیز گوناگونی استفاده کنید. سپس به واسطه این ابزارها روند بازار را دنبال کرده و قادر باشید اپلیکیشن خود را در مسیر اصلی رفع نیاز بازار قرار دهید.
قدم هفتم: Beta testing
قدم هفتم هم مربوط به تست بتا است که شما در این مرحله باید بازخورد جامعه هدف خود را بررسی کنید. تست بتا به شما کمک می کند تا کمترین ریسک را برای اپ خود در نظر گرفته و بتوانید در مارکت های معتبری همچون اپ استور خوش بدرخشید.
البته شما باید تست بتاها را شناسایی کنید که برای این کار درک جامعه هدف و تحلیل بازار جزء موضوعات کلیدی به شمار می آیند. سپس باید ایراداتی که برنامه دارد را حذف کنید تا اپلیکیشن بتواند در هر نوع پلتفرمی بدون مشکل و کاملاً روان کارایی خود را به نمایش بگذارد. ما به شما تست آلفا را پیشنهاد می کنیم که با کمک آن می توانید بیشترین باگ و ایراد را شناسایی و حذف کنید.
قدم هشتم: دیباگ و انتشار اپلیکیشن
آخرین مرحله در چک لیست طراحی اپلیکیشن مربوط به دیباگ و انتشار اپلیکیشن است. در این مرحله آنالیز و تحلیل رفتار کاربران موضوع بسیار حائز اهمیتی به شمار می آید. به این خاطر که شما با در نظر گرفتن بازخوردها قادر خواهید بود ایرادات اپلیکیشن خود را اصلاح کنید.
حال نوبت آن می رسد که به ارتقا و انتشار اپلیکیشن بیندیشید. البته نکته ای که وجود دارد این است که به هیچ عنوان دیباگ و انتشار اپ مورد نظر نشانه پایان راه نیست؛ چرا که شما به هر حال باید برای بهبود تجربه کاربری بروز رسانی های ماهانه را هم در نظر بگیرید.
سخن پایانی
با توجه به چک لیست طراحی اپلیکیشن که گفته شد، شما حتی اگر شخصاً بخواهید ایده خود را در قالب اپلیکیشن وارد بازار کنید، باز هم به تجربه و تخصص یک تیم ماهر در این زمینه نیاز دارید. لول آپ پشتیبانی ۲۴ ساعته دارد. این مجموعه می تواند به طراحی هرچه بهتر اپلیکیشن شما با رفع ایرادات و مشکلات احتمالی کمک کند و شما را به درآمد خوبی برساند.